Amager Strand

Amager Strand er Københavns største strandområde med i alt 4,6 km badekyst fem km fra centrum. Her har været badestrand beliggende ved Amager Strandvej ud mod Øresund siden 1930-erne.

Amager Strand med Øresundsbroen til Sverige i baggrunden

Amager Strand med Øresundsbroen til Sverige i baggrunden

I 2004 begyndte man at anlægge en to kilometer lang kunstig ø ud for den gamle strand, som blev forbundet med broer ud for de tre metrostationer Øresund, Amager Strand og Femøren. I august 2005 åbnede den nye og udvidede Amager Strand.

Øverst ses den kunstige ø med fem strandstationer. I midten lagunen og nederst den oprindelige strand

Øverst ses den kunstige ø med fem strandstationer. I midten lagunen og nederst den oprindelige strand

Imellem den nye ø og den gamle strand dannedes en lagune, som er 400 meter på det bredeste sted. På øen er der blandt andet en lang strandpromenade af beton, masser af sandstrand og klitter, to parkeringspladser, en besøgshavn, et livreddertårn, butikker og serveringssteder, toiletter og handicapfaciliteter samt mulighed for at leje fx kano og kajak med tilhørende padler og redningsveste.

Lagunen set fra øen

Lagunen set fra øen

Inde på land findes fortsat den gamle strand, en legeplads, toiletter, iskiosk samt Femøren og Tiøren, som er græs og parkarealer, hvor der af og til holdes forskellige arrangementer, fx oktoberfest med fællessang hvert år i september.

I baggrunden ses Københavns Lufthavn og akvariet Den Blå Planet

I baggrunden ses Københavns Lufthavn og akvariet Den Blå Planet

På østsiden af øen ud mod Øresund er der 70 meter badezone markeret med bøjer, dvs. nogle runde orange flydende bolde, som viser hvor tæt på kysten motoriserede både må sejle. De må ikke komme tættere på af hensyn til at der kan ske ulykker, hvis de påsejler badende mennesker i badesæsonen 1.5.-31.8.

Der findes livreddere fra midt i juni til sidst i august hver dag 10-18.

Livreddertårn

Flaget på livreddertårnet er rødt og gult, når der er livreddere på vagt og badevandet er ok.

Flaget på livreddertårnet er gult, når der er livreddere på vagt og der er farlige forhold fx blågrønalger

Flaget på livreddertårnet er rødt, når der er livreddere på vagt og badning frarådes.

Forretningerne på Amager Strand har åbent 1.4.-1.10.

Der findes minigolf: Ved Strandtorv 4.

Der er parkeringspladser langs med Amager Strandvej og på øen, hvortil man kører over Lagunebroen ved Svend Vonveds Vej til den sydlige del af øen. I weekenderne på de allervarmeste dage i skoleferien kan det være svært at finde en parkeringsplads. Men ellers kan det som regel lade sig gøre.

Kajakhotel Der er mange aktiviteter og muligheder, som man kan læse om på hjemmesiden www.amagerstrand.dk.

Stranden er god og der er ikke så mange sten på havbunden, som ses klart undtagen når der fx strømmer blågrønalger til fra Østersøen. Der er gode muligheder både for at soppe og for at svømme på dybt vand uden at skulle særlig langt ud.

I baggrunden ses badeanstalten Helgoland samt Benzinøen

I baggrunden ses badeanstalten Helgoland samt Benzinøen

Fra øens nordspids er der adgang til den genopførte badeanstalt Helgoland, som blandt andet benyttes af nøgen- og vinterbadere.

Sorry but your country is blacklisted due to high spam amount!
You are not allowed to post any comments!