Frosne bær bør koges

Fødevarestyrelsen anbefaler grundet 30 tilfælde af smitsom leverbetændelse, at bær fra fryseren koges 1 minut før de anvendes i smoothies, kagepynt, desserter eller spises som de er. Det er således ikke nok at skylle dem som man gør med friske bær. Tidligere har der især været problemer med frosne hindbær, som medførte maveonde grundet at de var blevet skyllede i urent vand før de blev frosset ned.

"Frozen Berries"  BrianHolm, FreeDigitalPhotos.net

“Frozen Berries” BrianHolm, FreeDigitalPhotos.net

Generelt er det blevet sværere at stole på at hygiejnen er i orden hos producenter af dybfrostvarer. Hos Frigodan har der været problemer med nogle grønsager.

Min egen erfaring er, at Coops dybfrostprodukter ofte er gode. De fås i Kvickly, SuperBrugsen og Fakta.

Sorry but your country is blacklisted due to high spam amount!
You are not allowed to post any comments!