Gode tv-serier 2013

Her er en oversigt over en del af de gode og anbefalelsesværdige tv-serier, som sendes på forskellige kanaler i 2013. Det er naturligvis meget individuelt, hvad man gerne vil se. Men jeg kan i hvert fald personligt anbefale de udsendelser, som nævnes her. Nogle af dem sendes ikke aktuelt, men når de igen kommer på programmet, er de absolut værd at se.

Spændingsserier:

Homeland amerikansk action/thriller tv-serie med Claire Danes (Carrie) og Damian Lewis (Brody) i hovedrollerne. Vist på DR1. Sæson 3 får præmiere i USA 29.9.2013.

Person of Interest  Jim Caviezel i rollen som tidligere CIA-agent John Reese og Michael Emerson i rollen som Finch. Sendes onsdag kl. 20 på Kanal 5.

Kniven på struben  Amerikansk dramaserie fra 2012.

Originatitel: The Mob Doctor. Grace Devlin, som er læge på et hospital i Chicago lever et farligt dobbeltliv, hvor mafiabossen Constantine presser hende til også at arbejde for mafiaen. Blev sendt på DR1 sommeren 2013.

Special Victims Unit Krimiserie med politiinspektør Donald Cragen,  kriminalassistent Elliot Stabler og hans partner Olivia Benson, som tager sig af at opklare forbrydelser i New York politis afdeling for specielle ofre. Vises på Kanal 5.

The Following En ekstremt voldelig psykologisk thriller om den onde og meget udspekulerede seriemorder Joe Carrol, som organiserer en farlig kult omkring sig og som FBI og helten Ryan Hardy forsøger at bekæmpe. Meget uegnet for børn og sarte sjæle.  Vist på TV2.    

Kommissær Rex Hyggelig østrigsk krimiserie med politihunden Rex i hovedrollen. Ældre afsnit er indspillet i Østrig i perioden 1994-2004. Fra 2008 er afsnittene indspillet i Rom med nye skuespillere og en ny hund. Sendes på TV2 Charlie.

Drama:

Dallas Ny fortsættelse af den gamle serie, som begyndte i 1978, nu med et persongalleri bestående af J.R., Sue Ellen og deres søn John Ross, J.R.’s bror Bobby, hans hustru Ann og adoptivsønnen Christopher, søskendeparret Elena og Drew Ramos, Pamela Rebecca Barnes, Emma Brown m.fl. Sendes torsdag kl. 21 på Kanal 4

Store Forretninger Engelsk drama med originaltitlen “Mr. Selfridge” fra 2013 bygget over den virkelige historie om amerikaneren, som i 1908 kommer til London med sin familie, hvor han året efter åbner et stormagasin, som han driver ud fra moderne principper. Sendt på DR1 i foråret 2013 i 10 afsnit. Næste sæson vil foregå fra  1914 til begyndelsen af 2. verdenskrig. 

Downton Abbey Britisk dramaserie som foregår på et gods i Yorkshire i England i tiden før første verdenskrig og fremefter sendt på DR1. Nye afsnit følger senere.

Desperate Houseviwes amerikansk dramaserie, hovedpersoner Susan, Lynette, Bree og Gabrielle, Wisteria Lane. Sendte første gang 3.10.2004. Sidste gang 13.5.2012. Genudsendes sommetider TV2 Zulu.

Under the dome Spænding og drama, meget fængslende for både unge og voksne, har været sendt på TV2 Zulu i november/december 2013, sendes også omkring jul med flere afsnit ad gangen.

Comedy:

Venner Amerikansk komedieserie sendt i USA 22.9.1994 til 6.5.2004. originaltitel. Friends. Sted: Manhattan, New York. Hovedpersoner: Rachel, Monika, Phoebe, Joey, Chandler og Ross. Sendt igen og igen på TV2 og TV2 Zulu. En klassiker, som bliver ved med at være underholdende og sjov.

Kongen af Queens Amerikansk komedieserie sendt i USA 1998-2007. Hovedpersoner ægteparret Douglas og Carrie og Carries gamle far Arthur, som flytter ind i kælderen. Sendes på TV2 og TV2 Zulu.

Slemme slemme piger Tre kvindelige danske skuespillere laver sjov med skjult kamera og intetanende danske mænd. TV2 og TV2 Zulu.

Viden og fakta:

Dyrenes utrolige evolution Japansk videnskabsdokumentar i seks afsnit, som hver tager udgangspunkt i et afgrænset geografisk område og dyrenes udvikling i lyset af klimaforandringer mm. Sendt på DR1 sommeren 2013.

Store Danskere serie på DR2. Hvert afsnit er et portræt af en afdød historisk person, fx skuespillere som Helle Virkner, Dirch Passer og Ove Sprogøe, forfattere som Tove Ditlevsen og Hans Scherfig, maleren Asger Jorn, videnskabsmanden Niels Bohr, statsminister Stauning og  mange flere og giver et indblik i tiden, han eller hun levede i. DR2 og DR-K.

Gennemsnitlig Sex En uhøjtidelig serie om hverdagsmennesker og sex, som skal tages med et gran salt, da vi jo godt ved, at vi nok alligevel ikke ved så meget om hvordan andres sexliv i virkeligheden er. Første afsnit virker lovende. Sendes på DR3 hver mandag.

Samfund:

De unge mødre Reportager fra hverdagen for unge mødre, som man følger i en periode af deres liv, hvor man tager del i deres glæder og sorger. Der er en stor Facebook-side og stor interesse for de medvirkendes skæbner, fx når en kommune truer med at tvangsfjerne et barn. Afsnittene sendes og genudsendes løbende på Kanal 4.

Bolig:

Kender du typen? Livsstilseksperterne Anne Glad og Christian Grau går på opdagelse i et hjem, hvor de skal gætte hvilken kendt person, der bor der. DR1

Mad:

Jamies mad på 30 minutter Korte og effektive madprogrammer med den kreative og sundhedsbevidste britiske kok Jamie Olivier. DR1

Den store bagedyst 2013 Otte programmer på DR1, hvor ti danske amatørbagere kæmper om titlen som vinder af den store bagedyst 2013. Tirsdag kl. 20-21 på DR1.

DR har tidligere også sendt den tilsvarende engelske serie på DR1 i formiddagstimerne.

Mad fra River Cottage Inspirerende men også lidt specielt engelsk madprogram, som DR har sendt afsnit af i formiddagstimerne og som nu findes på TV2s nye kanal Fri.

4-Stjerners Middag Fire kendte danskere mødes på skift hos hinanden og kokkerer og serverer for gæsterne og belønner til sidst hinanden med et antal stjerner. Kanal 5.

Ramsays’s Kitchen Nightmares Den kreative og rutinerede kok Gordon Ramsay deler ud af sin kunnen på TV3.

Ungdomsserier:

Beverly Hills Den klassiske serie, som stadig sendes på TV2.

Girls Sjov og alvor i en ny serie med den humoristiske og åbenhjertige unge pige Hannah i hovedrollen. Vist på DR3 i 2013.

Andre serier, som ikke sendes mere, men som fortjener genudsendelse:

Ungdomsserien The Tribe En New Zealandsk/britisk science fiction serie som følger en gruppe unge, som kalder sig The Mall Ratts i en fremtidssamfund, hvor en virus har dræbt alle voksne, så børn og unge må opbygge en ny tilværelse på egen hånd. Første afsnit sendtes første gang 24.4.1999. Sidste 6.9.2003. I alt fem serier blev produceret. En film forventes at komme i 2014. Har været sendt på TV2.

Dansk drama:

Lykke Komedieserie i 18 afsnit sendt på DR1 fra 2.1.2011 med Mille Lehfeldt som Lykke.

Lærkevej Dansk drama/komedieserie fra 2009 produceret og sendt på TV2.

Underholdning:

Live fra Bremen Satire over ugen der gik med danske skuespillere, TV2

Spørg Charlie, Talk show på TV2 Charlie hvor kendte svarer på spørgsmål fra seerne om livets genvordigheder. Især sjovt, når Jacob Haugaard er med.

 

 

 

Sorry but your country is blacklisted due to high spam amount!
You are not allowed to post any comments!