Karrebæksminde – et ferieparadis

Karrebæksminde ved Næstved er “Hele Sydsjællands sommerland” i følge den lokale turistforening. Den beskrivelse passer godt, for det er en rigtig badeby, hvor det summer af liv i højsæsonen, hvor det vrimler med tilbud for enhver feriegæst uanset alder.

At Næstved med deres kæmpe storcenter (herunder en stor Bilka og en kæmpe dyrehandel, som sikkert er spændende at besøge, ikke mindst sammen med børn) og alle de indkøbsmuligheder, man kan ønske sig, ligger lige i nærheden, gør kun sagen bedre. I det hele taget er det et dejligt område med masser af spændende natur samt udflugtsmål som fx Gavnø Slot eller Gisselfeld Slotshave eller Klosterhave.

Badelivkarrebæksminde

Skulle man få lyst til at gå i vandet, er dette muligt ved de dejlige sandstrande i Karrebæksminde. Alternativt kan man prøve at bade fra nordsiden af Søtorup Sø, hvortil man lettest kommer i bil.

Karrebæksmindeturistkort

Til venstre ses fastlandet. Til højre Enø. Herimellem er havnen med masser af spisesteder og livlig trafik i form af skibe og både. Forrest til højre ses badestranden.

På Enø findes en stor parkeringsplads overfor campingpladsen og tæt på stranden. Herfra kan man også gå ned i havnen, hvor der fx kan lejes både eller købes røgede fisk. Kano kan fx lejes for 100 kr. pr. dag plus leje af redningsveste. Der kører også bus til Enø.

Minigolf

På Enø findes en minigolfbane tæt på parkeringspladsen, ligesom der også er en legeplads med mulighed for trampolinspring.

Enøbageri

Enø Bageri med udeservering og masser af lækkerier.

EnøbroenBroen til Enø set fra Enø ligner en stor frygtindgydende flue. Den kan åbne og lukke, så skibe kan passere. Det er flere lystbådehavne og mange sejlskibe og motorbåde, som benyttes flittigt af feriefolket. Også fiskerbåde er der en del af.

Havnen2

Der er mange muligheder for at leje en båd eller fx kano eller kajak.

Menumartens

Det vrimler med gode restauranter og spisesteder. Her er det Frokostrestaurant Martens Ålerøgeri (tlf. 55 44 21 61), hvor man både kan købe røgede fisk, man kan tage med hjem eller spise i den udmærkede restaurant, hvor man kan sidde inde eller ude og nyde den gode betjening og betragte skibene, som sejler forbi. Den skønne røgede duft er svær at modstå. De har åbent hver dag i juni, juli og august.

Varmrøgetlaks

Varmrøget laks med kartoffelsalat kan varmt anbefales. Martens platte (nedenfor) med røget ål, røget hellefisk, skaldyrssalat mm. mente de andre i selskabet også smagte godt. Jeg prøvesmagte lidt og må give dem ret.

Platte

Havnen3

Havnen

Der er masser at se på i Karrebæksminde og meget smukt. Hver lørdag er der loppemarked kl.10-15, Alléen 23, 4.maj til 31. august 2013.

www.markedsdag-karrebaeksminde.dk

Man kan også opleve Karrebæk Fjord fra MS Friheden.

www.hammershipping.dk  Telefon:  20 23 11 88

Danland har også et stort feriecenter i Karrebæksminde med veludstyrede huse og mange faciliteter.

Fjordhuset    22 95 47 36 arrangerer forskellige aktiviteter www.naturogfriluftscenter.dk.

I løbet af året er der forskellige spændende arrangementer. I år var der en stor tv-transmitteret Sankt Hans fest med bl.a. Johnny Logan og Keld & Hilda vist på TV2 Charlie. Derudover var der havnefestival med forskellige musikere, fx Sweethearts arrangeret af www.havnefestival.dk

Møllekarrebæksminde

Ved Kirkebakken findes en gammel mølle ved siden af kirken, som nu benyttes som galleri, hvor man kan komme ind for 10 kr. samt eventuelt købe kunst, hvis man har lyst.

Gisselfeltslotshave

Hvis man fx er i bil, kan man besøge den smukke Gisselfeld Slotshave, hvor entreen er 40 kr. Man kan også bare købe en is eller en kop kaffe, som kan nydes i restauranten med udsigt til haven. Overfor er en stor parkeringsplads. Den kan også benyttes, hvis man vil besøge Gisselfeld Klosterhave, hvortil der er offentlig adgang. I nærheden er også Søtorup Sø, som er meget dyb fordi det var et dødishul under sidste istid. Her kan man bade fra Lillelund på nordsiden.

I området syd for Næstved ved Karrebæksminde findes også Gavnø Slot, som har en smuk have man kan besøge. Den er især god for haveinteresserede. Selve slottet er også flot og har mange våbenskjolde udstillet.

Sorry but your country is blacklisted due to high spam amount!
You are not allowed to post any comments!