Silicium er godt imod eksem

Silicium også kaldet kisel er et naturligt forekommende mineral i vore organismer, som vi får tilført via kosten. Hvis man får for lidt silicium, kan man ændre sine kostvaner og spise fødevarer som fx fuldkorn, nødder, bælgfrugter, brune ris, frugt og grønsager samt urter som padderok, brændenælde og mælkebøtte.

Man kan også få det som kosttilskud i form af tabletter under betegnelser som ”spisekisel” eller ”silicium” – og enten bruge det som et fast tilskud hver dag eller som en kur i en kortere periode. Overdosering skulle ikke være skadelig, idet kroppen udskiller overskydende mængder.

Desværre indgår silicium ofte ikke i multivitamin og mineralpiller, hvorfor man selv skal være opmærksom på, om man evt. behøver ekstra.

I en familie havde man i fire slægtled børneeksem, som ofte fortsatte op i voksenalderen. Da det yngste medlem

”blev to år,  fik moderen heldigvis det råd at give den lille kiseltabletter hver dag. Det er Spisekisel fra Natur Drogeriet. Efter en måned var eksemet væk. Moderen gav resten af tabletterne til sin bror, og efter en måned kom der fin, lyserød hud, hvor der før havde været eksem. I dag kan han nøjes med at tage kiseltabletterne i en periode forår og efterår, så er huden fin.”

Kilde: Familiejournal.dk 02/2012

Da silicium generelt er med til at opbygge huden, er det nok værd at overveje om man får silicium nok ved enhver form for hudproblemer, herunder eksem. Det skulle også være godt for mange andre ting og fx forebygge åreforkalkning.

Sorry but your country is blacklisted due to high spam amount!
You are not allowed to post any comments!