Vandmelontærte

Tærte med vandmelon

Vandmelonen er en frugt, de fleste kan lide. Derfor er vandmelon skåret i små stykker velegnet som fyld i frugttærter og som pynt på lagkager. Den røde farve giver næsten samme effekt som jordbær. Men vandmelonen holder sig bedre – beskyttet af den tykke grønne skal.

Vandmelon

Melonstykker

Man kan også bare skære melonen i passende stykker. De nye sorter med færre kerner i gør det lettere at spise vandmelonen, som den er. Men er der mange kerner i, kan man bedre udnytte alt frugtkødet ved at skære det i små stykker til pynt på en kage eller tærte.

Flødeskum på dåse

Hvis det skal være nemt, hvilket man vel ønsker om sommeren, når det er varmt og sæson for vandmeloner, kan både tærtebund og flødeskum købes færdige i de fleste større supermarkeder. I følge deklarationen indeholder flødeskum på spraydåse endda færre kalorier end den man selv kan lave af piskefløde.

Bunden vædes med kaffefilter dyppet i vand

Det er en god ide at fugte tærtebunden, så kagen ikke bliver for tør, på samme måde som man gør med lagkagebunde, hvis det skal gå hurtigt og lagkagen ikke har mindst en dag at trække i.

Kvark og yoghurt dessert

Fugt fx et kaffefilter i koldt vand fra hanen og dup kagebunden hermed. Stænk eventuelt også med en sød vin, fx sherry. Kom så en eller anden form for creme i bunden – fx lagkagecreme eller færdig dessertcreme fra supermarkedet. Kvark og yougurt er en mulighed, som sparer lidt på fedtet. Pynt med flødeskum. Man kan også bruge flødeskummet alene – uden anden form for creme. Lad herefter gerne tærtebunden trække en tid i køleskabet. Pynt lige inden serveringen med masser af små stykker vandmelon.

Kagetang til fordeling af pynt på kagen

Vandmelontærte

Sorry but your country is blacklisted due to high spam amount!
You are not allowed to post any comments!